## Engage NY Eureka Math 5th Grade Module 2 Lesson 12 Answer Key

### Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 12 Problem Set Answer Key

Question 1.

Estimate. Then, solve using the standard algorithm. You may draw an area model if it helps you.

a. 1.21 × 14 ≈ ____121______ × ___14_______ = ___1694_______

Answer:

1.21 x 14 = 16.94.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

1.21 x 14 = 16.94

b. 2.45 × 305 ≈ ___245_______ × ____305______ = ___74725_______

Answer:

2.45 x 305 = 74725.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

2.45 x 305 = 74725

Question 2.

Estimate. Then, solve using the standard algorithm. Use a separate sheet to draw the area model if it helps you.

a. 1.23 × 12 ≈ __123_____ × ___12____ = ___1476____

Answer:

1.23 x 12 = 14.76.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

1.23 x 12 = 14.76

b. 1.3 × 26 ≈ __13_____ × __26_____ = ___338____

Answer:

1.3 x 26 = 33.8.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

1.3 x 26 = 33.8

c. 0.23 × 14 ≈ __23_____ × ___14____ = ___322____

Answer:

0.23 x 14 = 322.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

0.23 x 14 = 3.22

d. 0.45 × 26 ≈ __45_____ × __26_____ = ___1170____

Answer:

0.45 x 26 = 11.70.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

0.45 x 26 = 11.70.

e. 7.06 × 28 ≈ ____768___ × __28_____ = ____21504___

Answer:

7.06 x 28 = 21.504.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

7.06 x 28 = 215.04

f. 6.32 × 223 ≈ __632_____ × ___223____ = ___140936____

Answer:

6.32 x 223 = 1409.36.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

6.32 x 223 = 1409.36

g. 7.06 × 208 ≈ ___706____ × __208_____ = ___146848____

Answer:

7.06 x 208 = 1468.48.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

7.06 x 208 = 1468.48.

h. 151.46 × 555 ≈ ___15146____ × 555= __840603_____

Answer:

151.46 x 555 = 84060.3.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

151.46 x 555 = 84060.3

Question 3.

Denise walks on the beach every afternoon. In the month of July, she walked 3.45 miles each day. How far did Denise walk during the month of July?

Answer:

Denise walks during the month of July = 106.95 miles.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Denise walks on the beach every afternoon.

In the month of July, she walked 3.45 miles each day.

3.45 x 31 = 106.95 miles.

Question 4.

A gallon of gas costs $4.34. Greg puts 12 gallons of gas in his car. He has a 50-dollar bill. Tell how much money Greg will have left, or how much more money he will need. Show all your calculations.

Answer:

The money he will need = $ 2

The money will have left = 0.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

A gallon of gas costs $4.34.

Greg puts 12 gallons of gas in his car.

He has a 50-dollar bill.

$4.34 x 12 = 52.08.

50 + 2 = 52.

Question 5.

Seth drinks a glass of orange juice every day that contains 0.6 grams of Vitamin C. He eats a serving of strawberries for snack after school every day that contains 0.35 grams of Vitamin C. How many grams of Vitamin C does Seth consume in 3 weeks?

Answer:

The grams of Vitamin c does Seth consumes in 3 weeks = 6.65 grams.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Seth drinks a glass of orange juice every day that contains 0.6 grams of Vitamin C.

He eats a serving of strawberries for snacks after school every day that contains 0.35 grams of Vitamin C.

0.6 + 0.35 = 0.95.

0.95 x 7 = 6.65 grams.

### Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 12 Exit Ticket Answer Key

Estimate. Then, solve using the standard algorithm.

a. 3.03 × 402 ≈ ___303____ × ___402____ = _12_1806_____

Answer:

3.03 x 402 = 1218.06.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

3.03 x 402 = 1218.06

b. 667 × 1.25 ≈ __667_____ × ___125____ = _______

Answer:

667 x 1.25 = 833.75.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

667 x 1.25 = 833.75.

### Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 12 Homework Answer Key

Question 1.

Estimate. Then, solve using the standard algorithm. You may draw an area model if it helps you.

a. 24 × 2.31 ≈ ____24______ × ___231_______ = _____5544_____

Answer:

24 x 2.31 = 55.44.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

24 x 2.31 = 55.44

b. 5.42 × 305 ≈ ____542______ × ___305_______ = ____16531______

Answer:

5.42 x 305 = 1653.1.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

5.42 x 305 = 1653.1

Question 2.

Estimate. Then, solve using the standard algorithm. Use a separate sheet to draw the area model if it helps you.

a. 1.23 × 21 ≈ __123_____ × ___21____ = __2583_____

Answer:

1.23 x 21 = 25.83.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

1.23 x 21 = 25.83

b. 3.2 × 41 ≈ ___32____ × ____41___ = ___1312____

Answer:

3.2 x 41 = 131.2.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

3.2 x 41 = 131.2

c. 0.32 × 41 ≈ ___32____ × ___41____ = ___1312____

Answer:

0.32 x 41 = 13.12.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

0.32 x 41 = 13.12

d. 0.54 × 62 ≈ __54_____ × ___62____ = ___3348____

Answer:

0.54 x 62 = 33.48.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

0.54 x 62 = 33.48

e. 6.09 × 28 ≈ ____609___ × ___28____ = ___17052____

Answer:

6.09 x 28 = 170.52.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

6.09 x 28 = 170.52

f. 6.83 × 683 ≈ __683_____ × ___683____ = ___4664.89____

Answer:

6.83 x 683 = 4664.89.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

6.83 x 683 = 4664.89

g. 6.09 × 208 ≈ ___609____ × ___208____ = ___126672____

Answer:

6.09 x 208 = 126672.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

6.09 x 208 = 126672.

h. 171.76 × 555 ≈ ___17176____ × ___555____ = ___95326.80____

Answer:

171.76 x 555 = 95326.80.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

multiply.

171.76 x 555 = 95326.80

Question 3.

Eric’s goal is to walk 2.75 miles to and from the park every day for an entire year. If he meets his goal, how many miles will Eric walk?

Answer:

The miles will Eric walk = 5.5 miles.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Eric’s goal is to walk 2.75 miles to and from the park every day for an entire year.

2.75 x 2 = 5.5

Question 4.

Art galleries often price paintings by the square inch. If a painting measures 22.5 inches by 34 inches and costs $4.15 per square inch, what is the selling price for the painting?

Answer:

The selling price for the painting = $3174.75.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Art galleries often price paintings by the square inch.

If a painting measures 22.5 inches and costs $4.15 per square inch.

22.5 x 34 = 765.0.

765 x $4.15 = 3174.75

Question 5.

Gerry spends $1.25 each day on lunch at school. On Fridays, she buys an extra snack for $0.55. How much money will she spend in two weeks?

Answer:

The money will she spend in two weeks = $9.3.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Gerry spends $1.25 each day on lunch at school.

On Fridays, she buys an extra snack for $0.55.

$ 1.25 x 7 = 8.75.

8.75 + 0.55 = 9.3.